D’oret İletişim ve Down Sendromu Derneği Topluma Katkı PRİDA’sı ile ödül sayısını 3’e çıkardı

,

Doret İletişim Danışmanlığı ve Down Sendromu Derneği, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin (İDA) bu yıl ilk kez düzenlediği “PRİDA İletişim Ödülleri’nde Topluma Değer Katan proje ödülünün sahibi olarak 2017 yılında üçüncü kez iletişim sektöründe onurlandırıldı. “Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum” farkındalık projesi TÜHİD Altın Pusula Ödülleri’nde ‘Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı’ kategorisinde Altın Pusula almış ve The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ alanında itibarını arttıran en başarılı 3 marka arasında seçilmişti.

Doret İletişim Danışmanlığı, Down Sendromu Derneği adına iletişim çalışmalarını yürüttüğü Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum projesiyle, Prida İletişim Ödülleri’nde Topluma Değer Katan Proje Ödülü’nde 13 iddialı finalist arasından birinci seçildi.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin (İDA), bu yıl ilk kez düzenlediği ‘PRİDA İletişim Ödülleri’ 19 Ocak Cuma akşamı düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Başvuruların iletişim alanındaki meslek örgütleri ve sektörel yayınların profesyonel isimlerinden oluşan jüri tarafından oylandığı ödüllerde Doret İletişim Danışmanlığı ve Down Sendromu Derneği Topluma Değer Katan proje ödülünün sahibi oldu.

Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve D’oret İletişim Kurucusu Doret Habib ödülü sosyal sorumluluk duayeni İbrahim Betil’in elinden aldı. Doret Habib duygularını şu cümlelerle ifade etti, “Engeller zihinde başlar, zihinde biter ve iletişim çalışmaları ile dönüşüm yaratılabilir. Her işte, her yerde olduğu gibi ön yargılar ve engelleri kırabilmek toplumların gelişmesi açısından çok önemlidir. Zihinsel engellilerin gelecek endişelerinin azalması ve iş hayatında yer bulabilmeleri adına aldığımız bu ödül ile Ülke çapında ilk kez Down sendromlu bireylerin istihdamda yer alması ve tercih edilmesini sağladık. Bu bize büyük gurur veriyor. Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum projesi ile toplum tarafından dışlanan Down sendromlu bireylerin gerçek bir iş sahibi olarak, hayatlarına ekonomik özgürlüğe ve özgüvene sahip bireyler olarak devam ettirmelerini sağlayarak, toplumda farkındalık yarattık. Aile, işveren, kanun koyucu ve toplum nezdinde ise önyargıların yıkılması, Down sendromlu bireylerin, kabul görmesi ve bilinçli adımlar atılmasının sağlanması, sürdürülebilirliği iletişim stratejimizdeki temel hedefimizdi. Bunu başardık. İş hayatında Down sendromlu bireylerin yer almasının gururunu yaşıyoruz.”

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gün Bilgin ”Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen projede Down sendromlu gençlerin istihdamı konusunda farkındalık yaratılması ve istihdamın sürdürülebilirliği bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Daha fazla Down sendromlu gencin istihdam edilmesini hedefliyoruz” diyen Bilgin “Biz Down sendromlu gençlerin ve ileride tüm zihinsel engelli gençlerin iş koçlarının desteğiyle aktif bir çalışma hayatı sürdürebileceğini kanıtladık. Artık bunun Türkiye çapında ulusal istihdam politikasına dahil edilmesini için çalışıyoruz. Ülke çapında 13 ilde 11 firmada 46 gencimiz istihdam edildi. İlk kez istihdam alanında böyle uzun soluklu bir iş başarıldı. İş Koçu Destekli İstihdam Modeli’nin geliştirilmesiyle hayata geçirilen projenin Sabancı Vakfı, Anadolu Üniversitesi, İtalyan Down Sendromu Derneği (AIPD), Kare Institution Ireland’ın yanı sıra birçok şirket tarafından da desteklenmekte, İş Koçu Destekli İstihdam Programının Türkiye’de zihinsel engelli bireyler için istihdam politikası olarak uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu…”

“Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum” projesine 3. ödül

“Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum” projesiyle Doret İletişim Danışmanlığı ve Down Sendromu Derneği, 2017 yılında TÜHİD’in düzenlediği Altın Pusula Ödülleri’nde ‘Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı’ kategorisinde Altın Pusula almış, Marketing Türkiye’nin düzenlediği The One Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde marka algısını en fazla artıran en başarılı 3 marka arasında seçilmişti. İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA)’nın düzenlediği PRİDA İletişim Ödülleri’nde “Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum” projesiyle ‘Topluma Değer Katan Proje’ ödülünün sahibi olan Doret İletişim Danışmanlığı ve Down Sendromu Derneği böylece projeyle aldıkları ödül sayısını üçe çıkardı.

Editöre not: 

Doret İletişim Hakkında:

2003 yılında Doret Habib tarafından kurulan Doret İletişim Danışmanlığı’nda; kişi, kurum, dernek aile şirketleri ve KOBİ’lere itibar kazandıran ve satışa destek pazarlama iletişim çalışmaları yürütülüyor. Yarattığı farkındalık çalışmaları ile katma değerli marka hikâyeleri oluşturuluyor. Doret İletişim, sektörde yarattığı ilklerle biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda Doret İletişim birçok başarıya imza attı. Meysu ile Marketing Türkiye’nin yaptığı araştırma ile içecek sektöründe en çok haber yaratan PR firması oldu. FMV Işık Üniversitesi ile 2016 The One Awards Ödüllerinde eğitim sektöründeki yarattığı farklılaşma iletişimi ile ilk 5’te, Down Sendromu Derneği ile The One Awards Bütünleşik Pazarlama Ödüllerinde sosyal sorumluluk alanında ilk 3’te yer aldı. TÜHİD 2017 Altın Pusula Ödülleri’nde ‘Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı’ kategorisinde yine Down Sendromu Derneği projesi ile birinci oldu. İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA)’nın verdiği Prida İletişim Ödülleri’nde Topluma Değer Katan Proje kategorisinde Down Sendromu Derneği ile yürüttüğü proje ile 1. oldu.

Doret Habib, yürüttüğü stratejik pazarlama iletişim çalışması ile New York’ta UN /Birleşmiş Milletler’de (BM) iki ödül kazandı. Gıda, Tarım alanında BM FAO ödülü ve Türkiye Çocuk Hakları kampanyasındaki başarısı ile sosyal sorumluluk alanında dünyanın en başarılı lobi uygulaması ödülünü Türkiye’ye kazandırdı. CNN International’da röportajı ile başarı hikâyesi haber gündemine taşındı. New York BM’de Türkiye’nin ilk kez temsil edilme ve BM konuşma hakkını elde etti. Dar bütçelere rağmen Anadolu Kaplanlarında yarattığı yankılardan dolayı Sanayi Bakanlığı TTKD tarafından Yılın Altın Adamı seçildi. “Succesful People in Turkey 2016” listesine Oxford Üniversitesi tarafından seçildi ve İngiltere’deki kütüphanede adı geçti. Dünya gazetesi Kadınlar gününde şirketleri zirveye taşıyan 12 kadından biri olarak seçildi. Doret Habib aynı zamanda KAGIDER Online Pusula pazarlama modülünde “iletişimde farklılaşma” eğitmenidir. Boğaziçi Üniversitesi’nde mentorluk yapmakta, BCB Boğaziçi Counseling for Business kurucularındandır ve Planlama Kurulu üyesidir.

Down Sendromu Derneği (DSD) kimdir?

Down Sendromu Derneği DSD çalışmaları ile 30 bin kişiye destek veriyor. İstanbul merkezli derneğin Tokat’ta şubesi, Ankara, Gaziantep ve Kastamonu’da temsilcilikleri bulunuyor.  Dernek, EDSA – European Down Syndrome Association yönetim kurulunda,  DSI- Down Syndrome International, DSMIG Down Syndrome Medical Interest Group ve T21RS -Trisomy 21 Research Society, WASE World Association of Supported Employment gibi uluslararası kuruluşlara da üye. Dernek başkanı 2009 yılında Down Syndrome International tarafından Türkiye Down Sendromu Büyükelçisi seçildi. 2014 yılında Dünya Down Sendromu Başarı Ödülü’ne layık görülen dernek, 2015 yılında Altın Effie, 2017 yılında da Zero Project tarafından verilen iş koçu destekli istihdam modeli çalışmaları ile Innovative Practice ödülü aldı.

Down sendromu nedir?

Dünyada ortalama 800 doğumdan birinde görülen genetik bir farklılıktır. 21.kromozomun 3 adet olmasından kaynaklanır. Dünya çapında 6 milyon, Türkiye’de 70 bin down sendromlu birey bulunduğu tahmin ediliyor. Down sendromu görülme sıklığı açısından ülke, milliyet, sosyo ekonomik statü farkı yok. Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Bu anlamda toplumun bilinçlendirilmesi ve doğru bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.