Girişimci kadınlara 5 tüyo

sabah_girisimci_kadinlara_5_tuyo

Türkiye’de kadın girişimci sayısı her geçen yıl artıyor. İnovatif fikirler üreten ve üretime farklı değerler katan kadın girişimciler yenilikçi iş fikirlerini de hayata geçiriyor. Kadınların iş dünyasındaki hâkimiyetleriyle birlikte pek çok sektörde de canlılık görülmeye başladı. El sanatlarından e-ticarete, gıdadan teknolojiye hemen her sektöre kadın eli değdi. İş dünyasında kadın hakimiyeti her geçen gün artarken zaman zaman sorunlar da çıkmıyor değil. Bu nedenle kadın girişimcilerin, projeleri için kolları sıvarken birkaç öneriye de kulak vermesi gerekiyor.

ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER
1) Sektörü analiz edin: Öncelikle kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcinin sektörü iyi takip etmesi ve sektördeki boş alanları veya yeni trendleri çok iyi gözlemlemesi gerekiyor. Düzenli bir araştırma yapmak, disiplinli olmak ve doğru kararlar vermek iyi bir analizin sonucu olarak ortaya çıkıyor.
2) Fırsatları değerlendirin: İş hayatına atılmak isteyen kadınların iş fırsatlarının farkında olmaları gerekir. Bunun için fırsatların fark edilmesi önemli. Piyasayı iyi analiz etmek ve değişen piyasa şartlarını gözlemlemek fırsatların değerlendirilmesini kolaylaştırır.
3) Başarılı projeleri inceleyin: Sektöründe lider olan yeni girişimlerin iş modellerini analiz ederek kendi girişimlerinizi nasıl konumlandırmanız gerektiğini hesaplamalısınız.
4) E-ticarete geçin: Günümüzde internet satışı ticareti yaygınlaştıran ve kolaylaştıran en önemli platformlardan biri. Modern çağın en önemli pazarlama mecrası olan interneti ürünlerinizi pazarlamak için kullanın.
5) Geri dönüş alın: Müşterilerinizden gelen geri bildirimler size iş fikrinizi revize etme imkânı sunar. Müşteri memnuniyetini baz alan değişim ve yenilikler iş hayatında daha başarılı olmanızı ve rekabet gücünüzün artmasını sağlar.

ONLİNE EĞİTİM
Türkiye ekonomisindeki gücü her geçen gün artan kadın girişimcilere yeni fırsat kapıları aralanırken onları desteklemek için özel projeler de geliştiriliyor. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, FMV Işık Üniversitesi, 22 banka ve KAGİDER, kadın girişimciler için ‘Pusula- Online Girişimcilik Atölyesi’ni hayata geçirdi. Online eğitip finans ve satış kanallarını girişimcilerle buluşturacak proje, 10 bin kadına ulaşmayı hedefliyor. Programla kadın girişimciliği ve istihdamını artırmak amacıyla verilen girişimcilik eğitimleri tek bir platformda toplandı. Proje kapsamında sadece eğitim değil, finansa erişim ve satış kanalları da girişimcilere açılacak. Böylece katılımcıların programdan mezun olduktan sonra girişim fikirlerini hayata geçirebilmeleri için kredi ve satış kanalı da sağlanmış olacak.