“BUDANIRKEN BÜYÜYEBİLMEK“ MARKAYI GÜÇLÜ TUTMAK
Ekonominin zor dönemlerinde bir kurumun markalarını etkin yönetebilmesi, markalarıını sürdürülebilir kılar. Markaların kendine sorması gereken altın sorular nelerdir?
Yanlış soruya doğru cevap bulamayız..
- Zor zamanlarda şirketlerin yaptığı en önemli hatalar neler ?
- Budanarak nasıl büyüyebilirsiniz ?
- Müşteri ihtiyaçlarına yönelerek nasıl çıkış yolu bulunabilir?
- Müşteri ve marka iletişimine neden önem verilmeli?
- Standart benzer reçeteler neden işe yaramaz ?
- Kısıtlı bütçe ile etkili pazarlama ve satış mümkün mü?
- Markanın pozisyonunu koruyacak aksiyonlar nasıl önceliklendirilmeli ?
Kurumların ekonominin zor zamanlarında ürün ve hizmetlerine gelebilecek talep azalmasından, potansiyel karalamalara kadar bu zorluktan nasıl güçlü çıkabileceği ile ilgili taktikleri ve doğru soruların cevaplarını değerlendirebiliriz.
ANA BAŞLIKLAR:
- Markaların, şirketlerin zor dönemlerinden güçlenerek yükselişlerini planlamak,
- Marka değerini koruma, artırma ve sürdürülebilir kılmak
- Rekabette iletişim mühendisiliği ile yükselmek,
- Çıkış reçetlerini, çıkış arayışlarını sorgulamak,
- Pazarlama ve satış alanında karşılaşılabilecek muhtemel sorunlara pazar ve tüketici profiline uygun proaktif çözümler üretebilmeyi deneyimleyeceklerdir.
ÖZGEÇMİŞ – Doret HABİB
Doret HABİB 1992 Boğaziçi Üniversitesi İş idaresi, Işık Üniversitesi İş etikleri ve Protokol kuralları konusunda eğitim almıştır. 25 yıldır iletişim sektöründe hizmet vermektedir. Uluslararası ve ulusal bir çok markaya danışmanlık yapmıştır. Betül Mardin’nin asistanlığını yaptıktan sonra 2003 yılında Doret İletişim Danışmanlığını kurmuştur.
Marka İletişimi, Fark yaratma, Kurumsal İletişim, PR, Kriz İletişimi, Dijital Sosyal Medya İletişimi, Proje Danışmanlığı, Algı Yönetimi yapmaktadır. Pazarlama ve Stratejik Marka İletişim konusunda ilham veren konuşmacı olarak üniversitelerde, inovasyon ve girişimcilik merkezlerinde, sanayi odalarında, kalkınma bakanlığında fark yaratmak konusunda eğitim ve konuşmalar yapmaktadır.Kişi, Kurum, Dernek ve Aile Şirketleri, Kobilere itibar kazandıran ve satışa destek pazarlama iletişim çalışmaları ile yankı uyandırmakta, yarattığı farkındalık çalışmaları ile katma değerli marka hikayeleri oluşturmaktadır. Yarattığı ilklerle bilinmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi’nde mentorluk yapmakta, BCB Boğaziçi Counseling for Business kurucularındandır ve Planlama Kurulu üyesidir. Down Sendromu Derneği Kurucu Yönetim Üyesidir.
BM Çocuk Hakları İletişimi UNICEF Ülke Ödülü , Birleşmiş Milletler Resmi Danışmanı , BM FAO Pazarlama Ödülü, The One award 2016 Eğitim Sektörü ve 2017 Sivil Toplum iletişimi), Sanayi Bakanlığı 2015 Yılın Altın adam, 2016 Altın Pusula PR ödülü/ TUHİD, 2017 Topluma Katma değer yaratma ödülü/PRİDA, Oxford Üniversitesi Kütüphanesinde 2016 yılı Türkiye’nin başarılı iş insanları ansiklopedisinde yer almaktadır. Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazmaktadır.
KONUŞMALAR
Newyork’ta Birleşmiş Milletler Dünya Zirvesinde iletişim lobi çalışması ile Türkiye’yi zirveye taşıma hikayesini anlattı, Konuşması CNN international’da canlı yayınlandı. Sanayi Odaları ( Kayseri, Adana, Hatay) İş Adamlarına yönelik konferanslar ve eğitimler verdi. Alem FM’de Yaşamsal Çözümler Atölyesi programında canlı yayında İş hayatına dair şirketl ve çalışanlardan gelen sorulara mentorluk yaptı. KAGIDER Online pusula kadın girişimci kazandırma fark yaratma program eğitmeni, TÜYAP Ambalaj Fuarında Ödüllü Ambalaj Marka Konuşmacısı olarak gıdada ambalajın markaya yaratmada kattığı değer ile başarı hikayesi anlattı, Abdi İbrahim İlaç şirketine tıbbı tanıtım temsilcileri toplantısında yeni ilaç pazarlama ve satışında fark yaratacak iletişim taktikleri konferansı, Koç Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi Pazarlama konferansları verdi. İnnocampüs start-up iletişimde fark yaratma eğitimi, Işık Üniversitesi Girişimcilik Pazarlama İletişimde fark yaratma eğitimi, GAP Kalkınma Bakanlığı Genç Girişimcilerin yetiştirilmesi ve Urfa Kapalı ceza evi hükümlü-tutuklu kadınlar koğuşunda konferans verdi.